Gaver til vinterbørn

Som barn var jeg altid misundelig på sommerbørn. Det var altid dem, der fik de bedste gaver til deres fødselsdag. Vandgeværer, bolde og andet sommerlegetøj var rutine. Som vinterbarn kunne du være sikker på at få Lego. Og selvom jeg elskede Lego, skulle jeg ikke ryste mange kasser, før jeg vidste, hvad der gemte sig i pakken.

 

Det er min opfattelse, at tingene ikke har ændret sig. Selvom børn leger mere og mere på digitale platforme, kan en sommerdag med vandkamp stadig få den mest dedikerede E-atlet ud af hulen.

 

Men hvad giver du så vinterbørn, for at få et stort smil frem på deres læber?

 

Vinterleg

I min bog er vinterleg stadig noget af det sjoveste. Hvert år får vi det her flygtige mirakel mellem vores hænder: sne. Det skal udnyttes, at vi bor et sted, hvor vi kan få lov til at lege i sneen.

 

Giv derfor vinterbørn legetøj, som er beregnet til snevejr. Det kan være alt fra kælke, til sneboldformere til iglobyggemanualer.

 

Hvis barnet er et vaskeægte vinterbarn, som ikke er til at holde ude af snebunkerne, kan du også give det noget godt vintertøj. Gode flyverdragter til drenge kan nogle gange være for dyre for forældrene, men være lige det, der gør en dag i sneen varm nok.

 

Kreativitet

Vinteren er også årstiden for indendørsleg og fordybelse i projekter. Hvis børn først bliver grebet af kreative projekter, er de ikke til at rive væk fra aktiviteten igen.

 

Måske er det dig, der skal introducere et vinterbarn til glæden ved at male eller skrive. Det kan tage lang tid at finde ens foretrukne medium, så bliv ikke ked af det, hvis barnet ikke griber hobbyen helt naturligt ved første møde. Måske har du plantet et frø, der tager lang tid om at spirer.