Barnets legehus

Som nybagt forælder, er det første, man tænker på at anskaffe sig, typisk de basiske nødvendigheder såsom en lift, en barnevogn og nogle bleer. Efter alt det nødvendige er krydset af, begynder man at kigge efter legetøj til den lille. Jo ældre den lille bliver, jo større bliver legetøjet, og jo mindre bliver jeres hjem, og bamserne begynder at blive glemt på græsplænen. Der er allerede mange gode grunde til at lede efter udendørs legetøj til børn, og her kommer lidt flere.

Fri leg er god leg

Udenfor er der ikke nær så mange ting, man skal passe på, hverken som barn eller forælder. Det giver mindre bekymringstid og mere legetid- specielt hvis man har egen have. Det er meget blødere at lande på græs end et hårdt flisegulv. Det skaber en større frihed for den lille. Desuden, er det virkelig godt for alle at tilbringe så meget tid som muligt ude i den friske luft. Det er også godt at vænne børn til udendørs leg, da det på et senere tidspunkt bliver obligatorisk for dem, når de starter i skole.

Hvad skal vi så lege med?

Børn har den vildeste fantasi, og den skal man ikke undervurdere. Man kan få meget glæde ud af en pind, men hvis man bor som flest, har man nok ikke så mange træer og grene, at man kan bygge en hule. Der er det heldigt, at der findes mange sjove legesager til udendørs brug. Har barnet massere krudt i måsen, kan det være en god idé at investere i noget, som kræver fysisk aktivitet. Hvis det derimod er meget stille og roligt, kan det være dejligt at få lov til at sidde med en spand og en skovl i flere timer. Haven kan hurtigt blive et legeland, og hvem ved? På et tidspunkt kan det være, I får jeres sofa tilbage?