Sådan passer du på dit helbred

Der er mange måder, man kan passe på sit helbred. Det er vigtigt, at vi gøre dette, da det kan påvirke os senere hen, hvis vi ikke passer på os selv. Dette kan være i form af, hvilke slags mad vi indtager, det kan være i form af træning og generelt at passe på sit fysiske og mentale helbred.

Sådan klarer du dig med sæsonbestemte allergier

Det kan være svært at have sæsonbestemte allergier, men der er flere ting, du kan gøre, som kan hjælpe dig føle dig bedre tilpas. Mange danskere er fx allergiske for pollen, og her kan man gøre et par ting.

For at reducere din eksponering for de ting, der udløser en allergisk reaktion for høfeber, kan du bl.a. Bliv indendørs på tørre, blæsende dage. Det bedste tidspunkt at gå udenfor er efter en lidt regn, som hjælper med at fjerne pollen fra luften.

Undgå græsslåning og andet havearbejde, der vækker allergener. Rens grundigt, det tøj, du har brugt udenfor, og gå i bad for at skylle pollen fra din hud og hår. Hæng ikke vasketøj udenfor – pollen kan nemlig klæbe til lagner og håndklæder.

Hvis du skal udenfor, kan du eventuelt tage en ansigtsmaske eller mundbind på, så det ikke bliver al for slemt. Husk altid at tjekke vejret og prøv altid at være forsigtig, så du passer på dig selv på bedst mulige vis.

Hold dit hjem rent

Det er også meget vigtigt, at man holder sit hjem rent, hvis man har høfeber eller andre former for allergier.

Der er ikke noget mirakelprodukt, der kan fjerne alle allergener fra luften i dit hjem, men bl.a. kan du bruge aircondition i dit hus og bil. Det er også vigtigt, at holde luften indendørs tør med en affugter.

Desuden er det også vigtigt, at du rengør gulve ofte med en støvsuger.