Sådan håndteres et dødsbo

Et bo er summen af alle aktiver, der ejes af en afdød person, både materielle og immaterielle. Ved dødsfaldet skal disse aktiver vurderes og modregnes eventuel gæld, inden de overdrages til arvinger eller udpegede personer. Denne proces foregår i skifteretten og kræver typisk bistand fra en advokat, der er bekendt med arvelovgivning. Under i processen i skifteretten skal der indgives dokumenter til retten, som beviser, at den afdøde har oprettet et gyldigt testamente, at alle begunstigede har fået bevis for arven, og at der ikke er nogen udestående gæld, der ikke er løst. Andre opgaver kan omfatte afregning af konti med kreditorer, betaling af skyldige skatter på eventuel ejendom og sikring af, at alle relevante juridiske papirer er korrekt udført, før boet kan fordeles mellem dem, der arver det eller fordeler det i henhold til de ønsker, der er skitseret i testamentet. Skal du finde en advokat til at bistå dig i skifteretten? Så læs med i artiklen.

Derfor skal du bruge en advokat

Grunden til at det er nødvendigt at hyre advokatbistand, er at det kan være en kompliceret proces med mange juridiske aspekter, som almindelige personer ikke kender noget til. Ord som åbningsstatus og boopgørelse er ikke noget de fleste kender til, og alene af den grund, er det nødvendigt at finde en god advokat, som kan hjælpe og rådgive i forbindelse med behandlingen af et dødsbo. Hvis man ikke har en familieadvokat eller kontakt til en advokat i forvejen, så skal man ud at finde en advokat som kan hjælpe. Hvordan man bedst gør det er op til den enkelte, men der findes et par metoder som er bedre end andre.

Sådan finder du din advokat

Når du skal finde en advokat der kan bistå dig i en sag som denne, så findes der som udgangspunkt to måder, som er bedre end de andre. Først og fremmest kan man bruge det netværk af mennesker man kender. Der er en god chance for, at man kender andre som har stået i samme situation og derfor kender og kan anbefale en bestemt advokat. Omvendt, så kan det også være at de har dårlige erfaringer med visse advokater og derfor kan advare dig. En anden god metode til at finde en advokat, er at bruge internettet til det. Her kan man hurtigt søge alle de forskellige advokater og advokatfirmaer frem, og herefter gennemgå de forskellige hjemmesider, for at finde frem til den advokat, som bedst kan hjælpe ens familie med dette.