Hvordan planlægger du en begravelse eller bisættelse? Få 3 gode råd her.

Tingene kan godt gå lidt i stå, når der pludselig mangler en i flokken. Og hvis det sker, kan det virke som en uoverkommelig opgave at planlægge en afsked i form af en begravelse eller bisættelse. Her får du derfor tre gode råd til at planlægge den perfekte afsked men en du havde kær.

Find en hjælpende hånd i en bedemand

Det er sjældent, at man planlægger og afholder en begravelse eller bisættelse på egen hånd. Allier dig derfor med en respektfuld bedemand, der kan hjælpe i processen. Der er både en masse personlige tanker og frustrationer, som en bedemand kan assistere med. Og så er der også alt det praktiske, der handler om, hvor, hvornår og hvordan.

Kreér en ceremoni, der afspejler den I savner

Når I når til hvordan, så har I her en mulighed for at skabe en ceremoni, der bedst mulig skaber rammerne for en mindeværdig afsked. Men I får også her muligheden for at lave en ceremoni, der kan afspejle den person, I tager afsked med. I kan gå i detaljer med alt fra blomsterdekorationer, til taler og sange til, hvordan selve afskeden skal ske. Er det en traditionel begravelse på kirkegård med kiste- eller urnenedsættelse eller skal ceremonien foregå på havet eller ude i naturen, hvor aske fra urnen kan spredes. Der er mange måder at forme en ceremoni på, så den bliver præcis, som I vil have den.

Skab minder for dagen

Selvom en begravelse eller bisættelse kan være et nedtrykt og ikke særlig festligt arrangement, så er det alligevel en dag, hvor venner og familie samles og mindes en, de alle holdt af. I kan derfor lave en mindebog, hvor alle gæsterne kan skrive en sidste besked. Bogen kan findes frem igen, når I vil mindes den I savner og huske alle de gode sider.