Hvilken type hotel foretrækker du?

Der findes snesevis af forskellige typer hoteller i hele verden, lige fra hyggelige kroer ved vejkanten med kabel-tv og morgenkaffe til store all-inclusive ferieresorts på verdens mest luksuriøse destinationer. Nogle har mange ligheder og andre er helt unikke. Læs her om nogle forskellige typer hoteller du kan overveje til din næste ferie.

Vandrehjem

Vandrehjem begyndte at dukke op for at imødekomme rejsende som et overkommeligt og tilgængeligt sted at overnatte på lange rejser. De ligger typisk inde i byerne med en god placering til seværdigheder, eller langs motorveje og andre større veje og tilbyder minimale faciliteter, hvis de overhovedet findes. Et vandrehjem er en form for billig, kortvarigt fælles, hyggelig indkvartering, hvor gæsterne kan leje en seng, normalt en køjeseng i en sovesal, med fælles brug af en stue og nogle gange et køkken. Værelserne kan være blandede eller enkeltkønnede og have private eller fælles badeværelser.

Resorts

En anden type hotel er et resort som typisk er en destination, der forsøger at give rejsende alt det, de har brug for, på ét sted. Det vil sige, overnatning, spisning, drikkevarer, shopping og underholdning. Nogle feriesteder, der ofte ligger på populære feriedestinationer, er all-inclusive-resorts, så rejsende betaler én pris for ubegrænset service.

Bed and breakfasts

Bed and breakfast er typisk mindre, privatejede ejendomme og er en favoritindkvartering blandt rejsende, der ønsker at opleve detaljerne i en destination. Mange BnB’er, som de også kaldes, er kendt for at tilbyde en seng og oftest morgenmad, samt drives af værtshusholdere, der bor der. Ejerne bor ofte et sted på ejendommen eller i nærheden, driver selv ejendommen og tilbereder måske endda måltider til de rejsende.

Unikke koncepthoteller

Koncepthoteller er en spændende, sjov og unik type hotel, som giver rejsende mulighed for at fordybe sig i unikke oplevelser. Koncepthoteller kan eksempelvis være ishoteller, undervandshoteller og næsten alle andre unikke overnatningssteder, du kan forestille dig.